10 tips om je bucketlist waar te maken

Bijna iedereen denkt er weleens over na: een vakantiebucketlist. Met plekken die je wilt bezoeken. New York! De Zuidpool! Of dingen die je écht wil doen. Deze zomervakantie zwemmen met dolfijnen! De Mount Everest beklimmen! Met deze 10 tips om je bucketlist waar te maken, zorg je ervoor dat jouw droomvakanties realiteit worden.

Tip om je bucketlist waar te maken 2

1.       Begin met een paar goede vragen

Heb je nog geen bucketlist? Zoek dan een moment voor jezelf, pak er een pen en papier of je laptop bij en stel jezelf een paar goede vragen. Wat voorbeelden. Als ik straks oud en versleten ben, wat wil ik dan écht gezien en gedaan hebben? En met wie zou ik die dingen willen meemaken? Droom je van een vriendinnenweekend in New York? Of zou je juist met je ouders weer eens terug willen naar die heerlijke boerderijcamping uit je jeugd? Zet je wensen en dromen op papier.

Tips om je bucketlist waar te maken vakantie

2.       Maak je lijst niet té lang

Als je je gedachten de vrije loop laat, heb je binnen een mum van tijd een bucketlist met dertig geweldige vakanties. Stop! Maak je lijst niet té lang, want dan loop je het risico jezelf te ontmoedigen. Want hoe kun je al die droomvakanties waarmaken in één leven? Houd je lijst dus behapbaar.

Tips om je bucketlist waar te maken noorderlicht

3.       Houd je lijst realistisch

Tenzij je de jackpot wint, is het onrealistisch dat je én het noorderlicht in Lapland ziet, gaat slapen in het ‘over the top’-hotel Burj Al Arab in Dubai én met een privéjet naar Monaco vliegt. Tuurlijk: een wensenlijst moet een beetje uitdagend zijn, maar kijk ook goed wat haalbaar (en betaalbaar) is.

Tip om je bucketlist waar te maken boomhut

4.       Mix groot en klein

De beste kans om alles van je lijstaf te kunnen vinken, heb je als je er een goede mix van grote en kleine vakanties op zet. Dus naast die campertocht door Australië, ook gewoon dat gezellige weekend in een boomhut bij camping Torentjeshoek in Drenthe.

Tips om je bucketlist waar te maken Parijs

5.       Kies langetermijn- en kortetermijndoelen

Naast grote en kleine vakanties, is het ook slim om er zowel langetermijnplannen op te zetten als ideeën die je al snel kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld een weekendje in het romantische hotel Le Relais Montmartre in Parijs? Zoiets kun je waarschijnlijk al snel inplannen. En dat motiveert.

Tips om je bucketlist waar te maken Kilimanjaro

6.       Maak je doelen concreet…

Concrete doelen zijn gemakkelijker om op te volgen dan vage plannen. Je kunt dus beter ‘de Kilimanjaro beklimmen’ op je lijstje zetten dan ‘ooit in mijn leven een gigantisch hoge berg bewandelen’.

Tips om je bucketlist waar te maken fietsvakantie

7.       …en ga er meteen mee aan de slag

Heb je een heel groots of duur plan op je bucketlist staan? Bijvoorbeeld een fietstocht van de oostkust naar de westkust in Amerika? Maak dan zo snel mogelijk een concreet plan om dat doel te behalen. Gooi iedere week geld in een speciale spaarpot. Maak een trainingsschema. Lees er een paar boeken over. Als je namelijk actief bezig bent met zo’n plan, is de kans groter dat je het ook echt in zijn geheel uitvoert.

Tips om je bucketlist waar te maken zichtbaar

8.       Zorg dat je jouw bucketlist vaak ziet

Verlies je lijstje niet uit het oog. Hang hem op je wc-deur. Maak het je achtergrondscherm op je laptop. Of gebruik een speciale app zoals Bucketlistly. Zo word je steeds herinnerd aan je droomvakanties.

Tips om je bucketlist waar te maken vriendinnen

9.       Deel je lijst met anderen

Deel je vakantiedroomlist met je partner of je beste vrienden of vriendinnen. Misschien hebben zij ook een lijst met hun droomvakanties. Zo kunnen jullie elkaar enthousiasmeren. En wellicht brengt je beste vriendin jou nog op toffe ideeën!

Tip bucketlist om je bucketlist waar te maken checken

10.   Kies een bucketlistcheckmoment

1 januari, of de eerste week na de zomervakantie, dat zijn echt van die momenten om je bucketlist er weer eens bij te pakken. Wat kun je al afstrepen? En kan die zon-zee-zuipvakantie niet beter sowieso geschrapt worden? Zo blijft je lijstje up-to-date. En krijg je meteen weer zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat staat er bovenaan jouw vakantiebucketlist? Laat het ons weten in de reacties.

Het bericht 10 tips om je bucketlist waar te maken verscheen eerst op Zoover.

Source: Zoover – 10 tips om je bucketlist waar te maken

Geef een reactie

Banier FlixBus 180x150