De 6 meest bijzondere cruises voor op je bucketlist

De tijd dat cruises berucht waren vanwege boksaaie bingoavonden en vette buffetten is al lang voorbij. Van gigantische glijbanen tot onderzeeschepen en van extreme routes tot bezinning: er valt genoeg te beleven op de cruiseschips van nu. Daarom in deze blog: de 6 meest bijzondere cruises voor op je bucketlist!

bijzondere cruises oprah

Beeld: www.wearetravelers.nl

#1 Op cruise met Oprah

Maak van je cruise ook een innerlijke reis en live your best life (voor Oprah-fans is dat een gevleugelde uitspraak). Het zijn grootse beloftes die de Holland America Line en O, The Oprah Magazine maken. De Oudhollandse cruisegigant biedt samen met Winfreys tijdschrift speciale cruises aan. Inspirerende sprekers, innoverende ondernemers en redacteuren van O Magazine halen het beste in de vakantiegangers naar boven. En héél, héél misschien vaart Oprah zelf ook een stukje mee!

#2 Ultraluxe cruisen naar Antarctica

Een onderzeeboot, twee helikopters, e-bikes en kajaks. De gloednieuwe Scenic Eclipse noemt zich niet voor niets ‘’s werelds eerste ontdekcruise’. Het superluxe cruiseschip neemt je mee van Argentinië naar Antarctica en weer terug. En alles wordt in het werk gesteld om jou de natuur van zo dichtbij mogelijk te laten beleven. Op dit 5-sterrenschip varen maar 200 passagiers per keer mee, dus dat betekent extra veel persoonlijke aandacht van het personeel.

bijzondere cruises egypte

Beeld: www.vikingrivercruises.com

#3 Riviercruise over de Nijl

Misschien staat Egypte momenteel niet bovenaan je lijstje, maar wie weet brengt deze cruise daar verandering in. Check de tocht van Viking River Cruises. Je vaart twaalf dagen mee naar het hart van Egypte, langs eeuwenoude steden, piramides, tempels en kleurrijke bazaars. Gegarandeerd een unieke ervaring!

bijzondere cruises millennials

Beeld: www.oceanworldtravel.com

#4 De eerste cruise voor millennials

Je bedenkt het niet, maar het bestaat echt: riviercruises speciaal voor millennials. U by Uniworld biedt ze aan. Alleen mensen tussen de 21 en 45 jaar zijn welkom op de twee schepen van dit hippe bedrijf. Met Uniworld vaar je door Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Slowakije.

Wat is er dan zo millennialwaardig aan? Ten eerste de schepen zelf: die zijn Instaproof. Het design, de kleuren: alles werkt mee. Ze hebben ook van die lekkere hipsternamen: the A en the B. Omdat je midden in de Europese steden aanmeert, duik je zo het bruisende centrum in. Feesten mag, want je vaart pas diep in de nacht door naar de volgende bestemming. En dan zijn er de kleine – maar voor veel millennials onontbeerlijke – gemakken: gratis wifi, bluetoothspeakers op iedere kamer en volop veganistisch eten.

#5 Cruiseschip met gave glijbaan

Als ik dit filmpje kijk, komt mijn innerlijke kleuter meteen naar boven. Misschien bij jou ook? Dit is de hoogste glijbaan op zee! Hij loopt dus vanaf de tiende verdieping boven het dek helemaal naar beneden. Dat is dik dertig meter! Deze gigaglijbaan staat op de Harmony of the Seas van Royal Caribbean en dat is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Ik zou dat schip de hele reis niet afkomen, denk ik!

bijzondere cruises de grootste

Beeld:www.royalcaribbean.com

#6 Het grootste cruiseschip ter wereld

Het grootste cruiseschip ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Deze reus is van dezelfde rederij als onze nummer 5: Royal Caribbean. En hij vaart onder de naam Symphony of the Seas. Ook hier weer een lange glijbaan, mét water deze keer. De verbluffende cijfers zeggen alles: het schip heeft 22 restaurants, 24 zwembaden, 18 dekken, 24 liften, een park met 20.000 planten, 2.759 cabines en ruimte voor 9.000 mensen. Kortom: een stad op zee!

Welke bucketlistcruise heb jij al eens gedaan en hoe was dat? Laat het ons hieronder weten!

Het bericht De 6 meest bijzondere cruises voor op je bucketlist verscheen eerst op Zoover.

Source: Zoover – De 6 meest bijzondere cruises voor op je bucketlist

Geef een reactie

Banier FlixBus 180x150