Lekker eten in het vliegtuig? Vlieg businessclass!

Heeft een vliegtuigmaaltijd jouw wenkbrauwen weleens doen fronsen? Dan ben je niet de enige. Voor de oplossing kun je gerust je portemonnee tevoorschijn halen. De maaltijden in businessclass zien er namelijk een stuk smakelijker uit. Ik ervoer zelf het verschil tijdens mijn recente vakantie naar de zon. Bekijk de foto’s en oordeel zelf!

Chicken or Fish?

Een jaar eerder: We zijn een paar uur onderweg naar Bali wanneer er een geurend karretje naast me stopt in het gangpad. Slaperig kijk ik op. ‘Wil je kip of vis?’ vraagt de vriendelijke stewardess. Ik hoor mezelf antwoord geven en een paar seconden later staar ik naar het overvolle dienblad voor mijn neus. Ik neem het kleurrijke geheel in me op. Een droog broodje en iets wat op een salade lijkt. Voorzichtig verwijder ik het plastic cellofaan van het warme bakje voor me: een dampend hoopje rijst met daarin iets dat kip moet voorstellen. Met een zucht pak ik mijn vork en begin te eten. Je moet tenslotte iets binnenkrijgen. Wanneer je eenmaal aan het eten bent, smaakt het eigenlijk ook best prima. Ik wijt het maar aan mijn slaapgebrek…

Beeld: Flickr: m-louis

Wereld van (hoogte)verschil

Hoe anders was het tijdens mijn vlucht naar Tokyo. In ruil voor wat extra airmiles kwam businessclass binnen handbereik. Dat wilde ik ook weleens proberen! Naast de stoel die ook echt een stuk comfortabeler was, vormde het eten absoluut de grootste verrassing! Ik wist niet wat ik zag: stenen borden, keurig opgemaakt als in een chic restaurant. Een ijskoud drankje in een glas (!) en echt bestek. En misschien zat het tussen mijn oren, maar ik had het idee dat het nog lekkerder smaakte ook. En zeg nu zelf: een dergelijke presentatie ziet er toch een stuk smakelijker uit!

Beeld: Signapore Airlines

Vliegtuigmaaltijd: het oog wil ook wat

En ja, vaak lees je argumenten dat het niet uitmaakt hoe het eruit ziet. Op grote hoogte smaakt het eten immers toch anders, vaak een stuk slechter. Dat kan natuurlijk best zo zijn, maar aan de andere kant zijn we allemaal gevoelig voor hoe we ons eten gepresenteerd krijgen. Ik in ieder geval wel, moest ik tot mijn eigen verbazing toegeven. En zeg nu zelf: voor welke bovenstaande maaltijd zou jij kiezen als je de mogelijkheid had?

Conclusie?

Of de vliegtuigmaaltijd in businessclass echt lekkerder is blijft natuurlijk subjectief. Wat betreft het visuele aspect wint de restaurantaanpak het echter ruimschoots van de plastic chaos op een gevoelsmatig veel te vol dienblad. Wat dat betreft ben ik wel een beetje verpest door die ene luxe ervaring. Is dat reden genoeg om de volgende keer weer businessclass te vliegen? Voor mij persoonlijk niet. Ik houd liever wat meer vakantiebudget over. Maar het verschil viel niet te ontkennen. Of dat echt zo is of ik gewoon de stereotype klagende vakantieganger ben? Bekijk onderstaande video en oordeel zelf!

 

Heb je zelf de vergelijking al eens kunnen maken tussen vliegtuigmaaltijden? Deel jouw ervaring in de comments!

 

 

Het bericht Lekker eten in het vliegtuig? Vlieg businessclass! verscheen eerst op Zoover.

Source: Zoover – Lekker eten in het vliegtuig? Vlieg businessclass!

Geef een reactie

Banier FlixBus 180x150