Onze tip voor een stedentrip: 5x waarom Warschau

Plannen aan het maken voor een originele stedentrip? Binnen een paar uur sta je in het historische centrum van de Poolse hoofdstad Warschau. Naast de imposante gebouwen kun je er heerlijk eten en uitgaan én kun je er naar hartenlust shoppen. Daarbij is het een stad waar zowel jij als je portemonnee blij van zullen worden. Wat zou jij in Warschau willen doen?

1. Winkelen in Warschau

Lange winkelstraten die het straatbeeld sieren zul je niet zo snel vinden in Warschau, maar de stad beschikt wel over een zestal imposante overdekte winkelcentra. Ben je fan van een bepaald merk? Grote kans dat je het hier vindt. Naast ontelbaar veel winkels boordevol kleding en accessoires tref je er ook sfeervolle restaurants en hippe koffietentjes. Kortom: niets staat je een heerlijke winkeldag in de weg. Bijkomend voordeel: naar onze maatstaven is het allemaal ook nog eens erg voordelig. De meest bekende (en grootste!) winkelcentra zijn Zloty Tarasi en Arkadia. uitrusten doe je daarna in het comfortabele Hotel Westin Warsaw.

2. Bourgondische stedentrip

Er zijn maar weinig geluiden zo sfeervol als een marktplein vol met terrassen en geroezemoes. In de zomermaanden is dit in Warschau aan de orde van de dag. Rondom de oude markt, ook wel Rynek Staregeo Miasto genoemd, loopt het straatbeeld over van de gezellige cafés en heerlijk geurende restaurants.  Ook uitgaan tot in de laatste uurtjes is in Warschau geen enkel probleem. Wanneer de zon ondergaat, nemen de neonlichten van meerdere hippe clubs het graag over. Doordat Warschau een echte studentenstad is, kan het centrum rekenen op veel levendigheid. Proost dus!

3. Historische hoogtepunten

Hoewel er in de Tweede Wereldoorlog een hoop historische stad verloren is gegaan, beschikt Warschau nog altijd over een kleurrijke binnenstad met prachtige paleizen en kerken. Wat te denken van bijvoorbeeld het historische koninklijk slot uit de middeleeuwen? Of het Lazinkipaleis dat gelegen is in een prachtig uitgestrekt park? In de zomermaanden leent deze laatste locatie zich uitstekend voor een ontspannen picknick. Wil je meer weten over de tumultueuze oorlogsperiode of het verhaal achter deze schitterende bouwwerken? Je vindt de antwoorden in een van de vele musea die de stad rijk is.

4. Eten & drinken in Warschau

Wanneer je in Warschau op zoek gaat naar een leuk eettentje, is het soms lastig kiezen tussen al dat lekkers. Op lokale menukaarten zul je veel traditionele vlees- en visgerechten tegenkomen, net als rijkelijk gevulde soepen. Of bezoek een traditionele melkbar voor lokale én goedkope gerechten! Ook een Italiaanse pizzeria of Aziatisch restaurant is nooit ver weg. Net zoals een heerlijk koud, lokaal biertje. Niet alleen lekker, maar ook nog eens zo’n vier keer voordeliger dan een buitenlands merk. Het is maar dat je het weet. Uitbuiken doe je bijvoorbeeld in een centraal gelegen accommodatie zoals het statige Hotel Polonia Palace.

5. Nét buiten Warschau: into the wild

Natuurliefhebber? Laat de bruisende binnenstad tijdelijk voor wat het is en breng een bezoek aan het Kampinoski Nationaal Park. Met het openbaar vervoer of de auto sta je binnen een half uur bij de ingang van het park, waarna je letterlijk into the wild gaat en je begeeft tussen moerassen, duinen, bossen en bijzondere dieren. Ontdek al wandelend de verrassende flora en fauna terwijl je bij jezelf denkt: zijn we echt in de buurt van Warschau?

Heb jij Warschau al eens bezocht? Laat het ons weten in de comments of, nog beter, laat een review achter. 

Het bericht Onze tip voor een stedentrip: 5x waarom Warschau verscheen eerst op Zoover.

Source: Zoover – Onze tip voor een stedentrip: 5x waarom Warschau

Geef een reactie

Banier FlixBus 180x150