Top 5 beste campings in Spanje

Lekker in de zon, de hele dag buiten, veel te doen: kamperen in Spanje is altijd een goed idee. Wil je zeker weten dat je je vakantie in Spanje op een topcamping doorbrengt? Deze vijf beste campings in Spanje zijn ware kampeerparadijzen.

Enmar Spanje

5. Camping Enmar aan de Spaanse Costa Brava

Camping Enmar krijgt van jullie een 9,3 en dat wil wat zeggen. De camping is kindvriendelijk, er is een fijn zwembad (met glijbanen!) en het hele terrein is keurig onderhouden. Je kunt hier je eigen caravan of tent opzetten, maar er zijn ook mooie tuinbungalows te huur. Mooi als je net even wat meer comfort zoekt. De camping ligt bij het dorpje Pineda de Mar en dat betekent dat ook Barcelona dichtbij is. De perfecte dagtrip! Karin den Dulk is enthousiast over Enmar: ‘Geweldige camping! Gezellig en uitstekende service. Niets is teveel.’

4. Kleinschalig kamperen bij Camping Casa Valerosa

Betekent kamperen voor jou vooral helemaal tot rust komen? Met veel natuur om je heen, op een kleinschalige camping? Dan zit je op Camping Casa Valerosa goed. De camping is mooi gelegen tussen de olijfbomen, midden in een natuurgebied. Het voelt hier helemaal niet toeristisch en de drukte van de kust lijkt heel ver weg. Er is een zwembad waar kinderen heerlijk kunnen spelen en de eigenaren zijn erg gastvrij. ‘Een idyllische camping zoals je die nergens ziet’, aldus Esmeralda.

Estartit Spanje

3. Uitstekende ligging van Camping Estartit

Camping Estartit wordt geroemd om haar geweldige ligging, die jullie een 9,4 geven. Je zit dicht bij het centrum van de kustplaats L’Estartit, met vijf kilometer aan zandstranden, dus er is altijd iets te doen in de buurt. Daarbij worden er ook op de camping zelf volop activiteiten georganiseerd. Erg leuk voor de kinderen! Marcel windt er geen doekjes om: ‘Deze camping is helemaal het einde.’

Las Palmeras Costa Brava

2. In alle opzichten goed: Camping Las Palmeras

Als een camping een Zoover Award Gold wint, dan weet je dat je met een topcamping te maken hebt. Camping Las Palmeras Costa Brava ligt bij het kustplaatsje Sant Pere Pescador, dus de zee is altijd dichtbij. De camping zelf heeft een mooi zwembad, fijne staanplaatsen en volop speeltuintjes en speelvelden voor de kinderen. De sfeer is heel ontspannen en zelf koken hoeft echt niet elke dag: in het restaurant van de camping kun je heerlijk eten.

Campo Alegre Spanje

1. De absolute winnaar: Camping Campo Alegre

Er kan maar één camping de winnaar zijn en dat is Camping Campo Alegre. Jullie geven deze camping een dikke 9,5 en daarmee is ook deze camping winnaar van een Zoover Award Gold. Deze camping in Sax heeft het allemaal: ruime plaatsen, een prachtige ligging in de heuvels, veel privacy en een heerlijk zwembad. Kortom: alles voor een ideale kampeervakantie in Spanje op één locatie. ‘Het is altijd thuiskomen bij Helga. Er is niet iets wat niet goed is’, zegt Marijke de Groot.

Wat vind jij de beste campings in Spanje? Laat je tips achter in de comments of op Facebook!

 

Het bericht Top 5 beste campings in Spanje verscheen eerst op Zoover.

Source: Zoover – Top 5 beste campings in Spanje

Geef een reactie

Banier FlixBus 180x150